fredag 22 juli 2011

Våra duktiga bergsgetter

Nu är vi hemma igen. I onsdags efter frukost åkte vi till Astrid Lindgrens värld, ALV. Där träffade vi barnens farbror, hans sambo och kusinerna. 
Vädermässigt var det en perfekt dag. Uppehåll, ingen sol och lagom temperatur.
Barnen tyckte att det bästa var Mattisborgen och teatern med Ronja Rövardotter. Det håller jag med dom om. Senast vi var på ALV var för 3 år sedan så barnen hade inte heller sett Pippis nya Villa Villerkulla och allt runt omkring. Det finns mycket att se och göra så vi strosade omkring hela dagen. Vi upplevde att det var mycket folk men att ALV satte nytt besöksrekord, 12 120 besökare, den dagen hade jag inte trott. 
Vi åt i perfekt tid, restaurangen var halvfull, så vi slapp att köa. Glasskön senare på dagen var inte så lång och inte heller toalettköerna. Vi påverkades inte av att det var mycket folk förrän Elias och Hannes skulle köpa var sin pilbåge. Vi kom knappt in i affären men killarna visste vad dom skulle köpa så direkt trängde vi oss fram till kassakön. Det märktes också när vi sedan blev stående i bilkö 30 min för att komma ut från parkeringen.
När vi väl kom därifrån åkte vi hem till O och L som bor en liten bit utanför Ingatorp.
En mycket lyckad dag trots mycket folk.

På besök i Mattisborgen
Styltgång. Nu har Elias egna styltor,
som hans farbror har gjort,
 att träna på
Elias, världens starkaste kille...











I går var vi på utflykt. Vi visste inte vart, bara att vi skulle ta på oss promenadskor.
Vi satt oss i bilen och följde efter O och L. Vi åkte några mil, parkerade bilarna och gick 600 m på en stig innan vi kom till Skurugata, som är en ca 800 meter lång bergsklyfta. Klyftan är mellan 7 och 24 meter bred och har tvärbranta väggar som är upp till 35 meter höga. Skurugata är stenig och väldigt kuperad.
Det var roligt och spännande tyckte barnen. Vi vuxna var imponerade av barnen som klarade att gå i den svåra terrängen, som bergsgetter klättrade dom fram, dom var jätteduktiga! Ville hade det bra, han satt i bärselen hos sin pappa och sov hela äventyret. 
I nästan 2 timmar gick vi innan vi var uppe på Skuruhatt, som är en av de högsta punkterna i Småland, 337 meter över havet. Där uppe tog vi en välbehövlig fika innan vi gick en liten bit till bilarna. Det var en naturupplevelse! Och ett träningspass!
Efter det åkte vi hem till O och L och intog en näringsrik och mycket god lunch.....pizza. Den godaste pizzan på mycket länge.
Alla var jättetrötta på kvällen så samtidigt som åsk/blixtovädret drog fram gick vi och lade oss. Då sov barnen sedan ett par timmar.

Ville innan vandringen
Elias och Hannes på väg...


















Bergsgeten Hannes mitt i bilden
Tittut!




















Idag efter frukost åkte vi hem.
I eftermiddags träffade vi släkten hemma hos min farmor.
Och nu är det snart läggdags igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)