tisdag 5 juli 2011

Dagens stick

Oj vad månaderna går fort. Ville är nu drygt 5 månader gammal. Idag fick han sin 5 månaders vaccination och storebror Hannes fick sin 5 års vaccination. Jag tog alltså med mig dom 2 yngsta killarna till bvc idag för vägning, mätning och vaccinationssprutor.

Det var sista gången Hannes var på bvc. Om inget händer innan så är det skolhälsovården som gör nästa kontroll på Hannes om drygt ett år.
Bvc-sköterskan började att pratade med Hannes och det var ingen svårighet för Hannes hade sååå mycket att berätta för henne om Legoland. Han har pratat lite otydligt men det är mycket bättre, han har bara lite r-ljud att träna på.
Han vägdes och mättes och befinner sig nu lite över "normalkurvorna", både längd och viktmässigt. När hon skulle ge vaccinationen bad hon Hannes arm att vara som spagetti och så sa hon till Hannes att titta bort, de gjorde Hannes bra till stickögonblicket. Han blev lite ledsen för han tyckte att det gjorde ont men glömde snabbt bort det när hon plockade fram asken med klistermärken och sa att han fick välja ett. Han valde Kalle Anka och sa hej då och försvann ut till leksakerna i väntrummet.

Efter Hannes var det Villes tur. Ville vägde idag 6525g (på  helt tom mage, var jättehungrig) och var 61 cm lång. Fin viktkurva, dippade något på längdkurvan. Han var ledsen p.g.a hunger redan innan han fick sprutorna, en i varje ben, så när det var gjort och vi hade sagt hej då fick Ville genast mat. Det är väldigt eländigt tycker Ville när han inte får mat fort när han är sååå hungrig.
Det var förmiddagens göromål.

Efter mat och sömn åkte barnen och jag till stranden. Det var inte så skönt, det blåste kallt. Det hindrade inte barnen från att bada. Elias klättrade högst upp i hopptornet och gjorde ett språng rakt ut, och så fortsatte det till han och kompisen bestämde sig för att"håvfiska"istället. Vi var kvar ett tag men det var kallt idag.
Efter att Ville fick mat i kväll blev han jätteledsen, något som vi inte är vana vid. Vi kom på att det var precis som när han fick sprutorna sist, förmodligen har han lite ont där han blev stucken. Vi gav Ville lite smärtstillande sedan var allt frid och fröjd igen.
Nu är det snart läggdags för våra prinsar vi ska bara sjunga lite allsång först.... 



Ville 5 månader


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)