tisdag 3 maj 2011

Villes förmiddag

Nu ligger Ville och sover i vagnen helt uttröttad. Vi började dagen med ett besök på habiliteringen. Där träffade vi Villes sjukgymnast. Efter att pratat en stund tog hon Ville och höll honom i famnen för att känna hur stark han är i kroppen. Efter det så lade hon ner Ville för att bedöma hans motoriska utveckling.
Han fick ligga på mage för att visa hur stark han är i nacken och hur han använder sina armar och ben. Jag höll mina händer som stöd under Villes fötter och då skjuter han ifrån och flyttar sig framåt. Han fick ligga på rygg och sjukgymnasten tog Villes händer och drog upp honom till sittande och sedan till stående. Det tycker han om. Han fick greppa och hålla leksaker med båda händerna m.m.
Allt han gjorde filmade sjukgymnasten (eller Andreas). När vi träffas igen filmar hon på nytt och jämför med dagens inspelning för att se hur Ville utvecklas. Det hon såg idag var hon mycket nöjd med, och vi också. Än så länge följer han med den motoriska utvecklingen bra. Barn med DS blir noga undersökta och uppföljda hos olika läkare. Det känns bra.

Efter besöket hos sjukgymnasten tog vi hissen ner en våning och gick till BVC med Ville. Idag vägde han 5 kg exakt och var 57,5 cm lång. Fortsatt fin kurva. Han är "normalstor" på tillväxtkurvan för DS. Efter vikt och längkontroll var det dags för Ville att få sin första vaccination. Det tyckte han inte om. Underläppen åkte ner och Ville blev ledsen. När vi var klara fick Ville mat och sedan promenerade jag och Ville till stan där vi träffade L och lillkillen. Tillsammans promenerade vi vidare. Nu är vi hemma och Ville sover fortfarande, det blev en tuff förmiddag för honom.
I eftermiddag får det bli mycket Villemys.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)