torsdag 11 augusti 2011

Villes dagsform

Snart färdigpackade. I morgon bär det av till Stockholm. På lördag springer vi.
Elias och Hannes åker till mormor och morfar i morgon och är där till söndag morgon. Då åker dom med farfar och G till sina kusiner och uppvaktar dom på 4-årsdagen. På söndagskvällen samlas vi hemma igen. Kommer att sakna mina storprinsar.

Vid kl.08.00 i dag var Ville och Andreas på BVC. Idag var i alla fall dom 2 i familjen vakna och på plats.
Det vägdes och mättes. Idag vägde Ville 7200g och var 64 cm lång. Han växer och följer kurvorna fint.
Idag var också läkarkontroll. Läkaren tycker att Ville utvecklas bra. Det han skrev notis om var att Ville inte flyttade leksaker mellan händerna vilket inte var så enkelt eftersom Ville inte visade intresse för någon av leksakerna. Han kunde heller inte lyssna ordentligt på Villes hjärta eftersom Ville "pratade" oavbrutet. Men vänder sig, drar sig upp mot sittande, jollrar, äter mat m.m fixar Ville så han "godkändes" på 6-månaderskontrollen.
Jag tycker att läkarbesöket och träffen med sjukgymnasten på habiliteringen om 2 veckor säger mer om hur Ville utvecklas utifrån hans förutsättningar. Då får vi också svaren på gluten- och sköldkörtelproverna.
Villes hjärta ska läkarna ultraljuda vid ett läkarbesök i september. Inget större fel hittades vid undersökningen som gjordes när Ville var 8 veckor. Han hade ett lite "skönhetsfel" (som läkaren uttryckte det), ett litet hål mellan förmaken, som förmodligen har växt ihop nu. Läkaren hade inte kollat upp det ytterligare om inte Ville hade haft ds.
Jag är så glada att Ville har kommit igång jättebra med att äta "vanlig" mat och inte drabbas av förstoppning. Jag har förstått att det kan vara lite bökigt med maten för vissa barn och så är det vanligt att barn med ds har trög mage och lätt till förstoppning som beror på slappa muskler i buken.
Allt bara flyter på...


Ville på filten när vi var på ALV i Juli








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)