tisdag 10 januari 2012

Årets första skol-/dagisdag

Nu är vi igång igen! Första skoldagen/dagisdagen för i år. Elias var tidigt upp och glad att det var skoldag. Hannes fick vi för omväxling skull väcka.
Andreas jobbade hemifrån idag för han hade en läkartid att passa. Han har haft ont i ena knäet under hösten och idag blev det klart att det blir operation redan nästa vecka. Oidentifierat "skräp" i knäet som ska tas bort.
I morse kom vår "hussnickare" A. Han ligger bakom alla stora ombyggnationer i vårat hus så självklart var det honom vi anlitade till att byta alla innedörrar och ta upp ett större dörrhål på övervåningen. Det blir jättebra.
Hannes tycker om A men var lite blyg idag. Tillslut kom han igång och höll A sällskap där uppe, ömsom spelandes tv-spel och ömsom prata med A. Han sa upplysningsvis till A, "du kommer inte att bli klar idag".  A tog det bra och svarade "det ligger någonting i det".....Hannes var rätt nöjd att A kommer tillbaka i morgon.
I kväll har barnens morfar varit hemma hos oss för Andreas och jag har varit på möte på habiliteringen. Vi, 3 familjer till (dom vi för övrigt umgås med), logopeden, specialpedagogen och habiliteringschefen tillika sjukgymnasten var med på mötet. Vi diskuterade och lade fram våra önskemål om hur vi vill att habiliteringen kan förbättra sitt arbete med våra barn.  Vi tryckte på om att vi vill att hab ska se våra barn, hur dom utvecklas individuellt och utgå från varje barn. Vi vill att våra möten omväxlingsvis sker på hab och i hemmet eller på förskolan för att dom ska se barnen i vardagen. Vi vill att dom ska se barnens möjligheter istället för barnens begränsningar, vilket har varit lite si och så med. Det var några exempel. Vi bestämde att ha liknande möte 2 gånger per år framöver.
Det var ett bra möte och det låter lovande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)