tisdag 27 mars 2012

Ville 14 månader

I förmiddags hade vi besök av Villes sjukgymnast H. Hon tittar på Ville hur han rör sig när han leker och far fram över golven här hemma. Han är "stabilt överrörlig" och muskelstark, vilket är en bra kombination för den motoriska utvecklingen. Han tränar mycket själv så inga ändrade planer på den fronten. Det verkar som att Ville har bestämt sig vilken krypform som han tycker allra bäst om, nämligen krypa med högerben (framför sig) och skjuta ifrån med vänster ben (bakom sig). Han är jättesnabb! Ålar och kryper på alla fyrar gör han också ibland.
Han reser sig upp till stående och föredrar att göra det i sin säng på kvällarna när vi tycker att han ska sova, hmm.
Han babblar på och det kommer fler och fler ljud/ord. Häromdagen sa han mamamama...
Nu har Ville 6 tänder som kommit fram helt och 2 kindtänder är på väg. Bara 2 av tänderna är i nederkäken.
Vi sjunger mycket med Ville för det älskar han. "Imse Vimse Spindel" är fortfarande en favorit men även "I ett hus i skogens slut"...och några fler står på Villes topplista.
Ville tecknar "lampa", "bra" och så har vi kommit på att när vi sjunger och han gör rörelserna till sångerna kan han några fler tecken som exempelvis "upp" och "ner".
När det gäller maten föredrar han verkligen hemmagjord mat framför burkmaten, förstår honom till fullo!
Ville är en liten popcornälskare och nu när vi har fredags- och lördagsmys får han popcorn istället för MAJSKROKAR.

Nu måste jag avsluta för nu ska vi snart gå och titta på när Elias tillsammans med sina klasskompisar ska ha dansuppvisning! Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)