torsdag 7 juni 2012

Ville 16,5 månad...

...som oftast är pigg och glad!
Nja, han tycker inte om att klä på sig och det är jättetråkigt att ligga ner och byta blöja....
Tur att det sistnämnda inte blir så ofta för Ville är jätteduktig med pottan. Idag t.ex så har Ville både kissat och bajsat 2 gånger på pottan. Det kommer oftast något varje gång han sitter där, han vet precis vad som är tanken med pottan.
Blöjan är inte alltid torr och det är inget vi jobbar för utan vi sätter honom på pottan när vi är hemma. Han har kommit en bra bit på väg mot ett liv utan blöja.
Han ljudar på bra och säger bl.a lampa, tack, klappa, där, katt, tutte, mamma och pappa på Villespråk.
Både ljud och tecken kommer nya hela tiden, vi har bara lite svårt att förstå dom till en början.
Motoriskt har det inte hänt så mycket på sista tiden. Han reser sig upp till stående hållande i något och går om man håller honom. Det kommer när det kommer....
Han är jätteduktig i vattnet, som ni kanske sett, och det är ju bra för kroppsuppfattningen.
6 tänder i överkäken och 2 tänder i underkäken har kommit fram. Näst på tur kommer 2 tänder till i underkäken vad jag kan se och känna.
Ville äter det mesta, han är bara kräsen när det gäller burkmat. Han tycker om att maten smakar mycket.
En ny favorit är jordgubbar!
Härom dagen poppade jag lite popcorn, vilket Ville älskar, när dom tog slut bröt Ville ihop fullständigt. Han blev jätteledsen!
Han dricker välling morgon och kväll och sover oftast gott om natten. På dagarna varierar antal sovstunder. Vissa dagar sover han en gång, andra dagar behöver han sova två gånger.


Han är ett riktigt litet charmtroll som vi är så stolta över!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)