tisdag 24 juli 2012

Ville 18 månader

Våran stora lilla kille har nu blivit 18 månader!
Igår var vi på BVC på kontroll med Ville. Han växer sakta men säkert och följer sin kurva jättebra. Tittar man på ds-kurvan är våran lilla prins normalstor för sin ålder.
Ville fick också en vaccinationspruta.
Nu ska vi inte till BVC förrän han är 3 år, längd och vikt kontrolleras ju ändå av habiliteringsläkaren.
Ville har fortfarande inte blivit extrakallad till ögonläkaren för att kolla nystagmus (ögondaller). Vi har inte heller hört något angående hans vandrande testiklar. Vi vet att kallelser är på väg.
Allt är bara bra med Ville. Han är en nöjd och glad liten kille!
Än har han inte börjat gå men oj vad han är snabb när han sätter fart krypandes. Han ställer sig upp och blir säkrare på att gå längst med möbler. Han är så försiktig, väldigt lik sin äldsta storebror.
Pottan besöker han med jämna mellanrum och han lämnar oftast något efter sig ;-). Om han inte känner för att sitta där har han nu lärt sig att krypa därifrån.
Tal och tecken utvecklar Ville också. Senaste orden han lärt sig att säga är "kicka" (vinka) och "ka" (katt). Han vet också att katten säger "mmm" (mjau).
Han tecknar katt tydligt. Det är en utmaning att försöka tyda Villes handrörelser, han gestikulerar mycket så vi är övertygade om att han har fler tecken än vi förstår.
Det är så underbart att se honom utvecklas!

Ville älskar popcorn! Så fort popcornskålen kommer fram åker tutten ut...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)