söndag 20 januari 2019

Elias⚽️

Min äldsta son börjar verkligen bli vuxen❤️

Det är inte lätt att förstå sig på sina egna tankar och veta svaren när man står inför nya känslostormar som blossar upp på väg in i vuxenvärlden.

Även Andreas och jag står inför nya händelser och utmaningar som dom stöttande föräldrar vi så gärna vill vara. 

Elias har tagit beslutet att avstå träning med A-laget ⚽️ för tillfället. Han har drabbats av prestationsångest. Jobbigt för honom som hela tiden alltid vill göra sitt bästa och alltid gör så. Han orkar inte just nu att prestera på topp, det har sakta tagit överhand och glädjen för fotbollen har minskat. Han har beslutat att backa bakåt och träna med sina jämnåriga i akademi och återhämta sig på flera sätt.

Ett väldigt, väldigt klokt och moget beslut av våran Elias❤️ Så stolt över hur han hanterar detta!

Vi tyckte att han hanterade skadan i vaden bra under hösten och visst gjorde han det, han gjorde det med bravur rent fysiskt men psykiskt förstår vi nu i efterhand att han har haft/har det tufft att komma tillbaka. Skadan är första motgången i hans fotbollskarriär. Dessutom ny tränare nu som han vill visa vad han går för. Det är flera faktorer som spelar in. 

Han har visat och visar för många att han är en mycket talangfull spelare. Han är stark och vältränad. Han är medveten om det och han har bra självförtroende men det hjälper inte när prestationsångesten tar överhand. Nu måste han lära sig övervinna och hantera ångesten. 

Elias är bara nyss 16-år fyllda och har många års fotbollsspelande framför sig om han själv vill. Det är något han själv är medveten om. Från pojklagsfotboll till Div.1 när man är så ung är tufft. Helt andra krav i Div.1. Saknar verkligen att OAIK inte har ett u-21-lag som killarna kan spela i och få ta ett första kliv påväg upp på fotbollsstegen.

Vi fortsätter stötta och viktigast för Andreas och mig är att han mår bra!❤️



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besökt min blogg! Kommentera gärna, jag vill läsa lite jag också ;-)

(Om du är osäker på vilken profil du ska använda så välj "namn/webbadress" och fyll bara i ditt namn,tryck sedan på knappen "Fortsätt" och sedan "Skicka kommentar". Därefter kommer det upp ett lösenord som ska fyllas i den tomma rutan och tryck sedan återigen på knappen "Skicka kommentar"! LYCKA TILL!)